Rune Høydal har byttet ut sykkelen med krydder.

Rune Høydal er tilbake der han startet, i den lokale krydderfabrikken Gastromat på hjemstedet Galleberg i Holmestrand.

Nå som fabrikkens nye daglig leder, 25 år etter at han sluttet som produksjonsarbeider.

Gastromat er et kjent krydder, men har nylig startet opp produksjonen etter ni måneders produksjonsstans etter at en spesialbygget maskin havarerte.

Krydderet har i medier blitt etterlyst, så at krydderet er tilbake er kjærkomment for mange.

Derfor har ikke Rune Høydal den store markedsføringsjobben foran seg.

- Vi mottar brev, e-poster og mange kommentarer i sosiale media om produktet Gastromat. Vi ble jo landskjent da maskinene stoppet og produksjonen sto. Da ble jo krydderet solgt for uante summer gjennom Finn.no. Jeg har lagt ut et av limerick som vi fant på Facebook. Så nå selger krydderet av seg selv, sier Høydal til Sande avis.

Lokal forankring

Han vokste opp et steinkast fra fabrikken. Og der jobbet han samtidig som han satset på sykkelsporten. Så lukta av krydderet kjenner han godt.

Nå går han fra sykkelselger av Giant i Horten til toppjobben i Gastromat. Og det mangler ikke på ideer.

- Jeg ønsker å effektivisere produksjon, markedsføre varen og sjekke om maskiner og bygg trenger oppgradering, sier Høydal, som også har fått forespørsel fra en spekematprodusent om å lage en Gastromat-pølse.

Firmaet eier også store områder, blant annet en foss der Høydal leker med tanken om å sette opp en laksetrapp.

Nå for tiden er det nærmest 24/7-drift på de tre ansatte pluss en ekstrahjelp. Daglig kommer det trailere fra de store matkjedene for å hente krydder fra den lille fabrikken som ligger ved gamle E-18.