Mandag 16.12.2019 - Uke 51
Del med andre: Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del på MySpace

Da tre kompiser ble sultne under en FIFA-turnering, dukket spørsmålet opp: Hva om det fantes en tjeneste som kunne levere mat på døren direkte fra favorittrestauranten? Tre år senere er de blå bilene og syklistene til Home on Time blitt et velkjent syn i bybildet i Bergen.

Av Kristine Hagerup Thorstensen

Ideen var å gjøre byens spisesteder tilgjengelig for bergensere i en travel hverdag.

Som så mange gründere før dem, startet også Home on Time i det små.

Sykkelbil 696x464Homeontime har både elbiler og sykkelbud, og her Norges mest erfarne sykkelbud med 27 år på baken i aksjon

– Vi er ganske reisevante alle tre, og henter mye av inspirasjonen vår fra stedene vi besøker. Så da vi dro til større byer som London og Dubai, oppdaget vi leveringstjenesten Uber Eats. Vi ønsket å lage vår egen, lokale vri på konseptet. Det hele startet i det små med en enkel nettside og våre favorittrestauranter, forteller Medi A. Salehi, en av gründerne bak Home on Time.

Medihot 1024x1024

Medi A. Salehi, en av gründerne bak Home on Time. Foto: Kevin Staszkiewicz

Miljøvennlig tjeneste

I dag har Home on Time en rekke profilerte spisesteder i ulike kategorier og prisklasser. Restaurantene er samlet i en brukervennlig app, hvor kundene enkelt kan legge inn bestilling og følge hvor den til enhver tid befinner seg.

– Mange av dem er steder bergensere gjerne besøker i helgene, men som du ikke tenker over at har Take away. Tanken er å gjøre disse restaurantene enda mer tilgjengelig i en hektisk hverdag – enten maten skal leveres hjem, på kontoret eller et helt annet sted.

I løpet av få år har spreke sykkelbud og elbiler med selskapets logo blitt et velkjent innslag i bybildet. I motsetning til andre aktører som primært har sykler, har Home on Time mulighet til å nå ut lenger enn sentrumskjernen. Rekkevidden spenner seg fra
Åsane i nord til Fana i sør.

– Bergen er en stor by, og det ville være synd å begrense tilbudet til å bare
gjelde sentrumskjernen. For å nå ut lenger, må vi ta i bruk bilen. Vi er likevel opptatt av å være en miljøvennlig tjeneste, og benytter kun elbiler når vi
leverer, sier Salehi.

burger101 1024x1024Med Home on Time kan du blant annet få levert hjem en digg burger fra Roll & Rock. Foto: Kevin Staszkiewicz

Med 13 ansatte, 30 restauranter, åtte biler, to scootere og to syklister, har Home on Time rukket å bli en av Bergens største leveringstjenester.

– Kvalitet, leveringstid og utvalg er stikkord vi hele tiden jobber ut ifra. Vi er alltid på jakt etter hva som kan forbedre konseptet, og tilbakemeldinger fra kunder
betyr svært mye for oss. Vi er opptatt av å være en god og synlig tjeneste i bybildet, både for kunder og ansatte.


Burger, pasta og sushi

En av de blåkledde sjåførene i staben er Fabian Skansen. Til vanlig studerer han HR og personalledelse ved Høyskolen Kristiania, men en fleksibel arbeidstid gjør Home on Time til en perfekt arbeidsgiver.

– Jeg var blant de første sjåførene i Home on Time. Tidligere har jeg jobbet i utelivsbransjen, men jeg ønsket en mer fleksibel jobb som passet bedre med studiene. I tillegg til å utføre arbeidet med å hente og levere, er jeg en viktig ambassadør for firmaet i møte med kunder, restauranter og i trafikken.

Ifølge Skansen involverer de mest populære bestillingene burger, pasta, sushi eller ulike asiatiske retter. Han forteller at det er mest unge folk som bestiller, men at det
også er en del barnefamilier som ønsker raske løsninger i hverdagen.

42182312 2152438968354490 2058170541814054912 n

– Bergenserne er patriotiske, og jeg får inntrykk av at mange liker å støtte en lokal aktør som oss. Jeg får spesielt mange positive tilbakemeldinger om at de er fornøyd med service og leveringstid. Ofte står jeg igjen og prater med kundene i døren etter at maten er levert, noe som er veldig hyggelig.

Spesialinnkjøpte varmebagger og bokser sørger for å holde maten varm og fersk underveis. Resultatet er like god mat som på restaurant – bare hjemme.

– Å levere til rett tid slik at maten holder seg varm er selvsagt en svært viktig del av jobben. I starten måtte jeg ty til Google Maps for å finne frem, men etter
hvert har jeg blitt flink til å finne snarveier. Vi har mange gode restauranter i Bergen som også er ganske rimelige. Det er fint å bidra til å få disse litt mer frem i lyset.

Annonser

Utvalgte sykkelritt 2015

Tour de Suisse

13. - 21. juni, Risch-Rotkreuz, WorldTour.

Les mer …

Tour des Fjords

23. - 41. mai, Vestlandet, UCI 2.1

Les mer …

Giro d'Italia

9. - 31. mai, WorldTour

Les mer …

Amstel Gold Race

Nederland, 19. april 2015.

Les mer …

Paris - Roubaix

12. april, Paris

Les mer …

Nyheter før 1.5.2014


© 1999-2014 Sykkelekspressen
skype: sykkelekspressen - E-post: post @ sykkelekspressen.no  - Twitter: @sykkelekspress
Ansv. redaktør: Egil Mathisen. Twitter: @egilmathisen

Kopiering av materiale fra Sykkelekspressen for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. 
Sykkelekspressen arbeider etter Vær Varsom-plakatenRedaktørplakaten og Tekstreklameplakatens regler for god presseskikk.
Webløsning ©2014-15 Web Norge