Deprecated: Joomla\Input\Input implements the Serializable interface, which is deprecated. Implement __serialize() and __unserialize() instead (or in addition, if support for old PHP versions is necessary) in /home/sykkelek/domains/sykkelekspressen.no/public_html/libraries/vendor/joomla/input/src/Input.php on line 41

Deprecated: Return type of Joomla\Input\Input::count() should either be compatible with Countable::count(): int, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /home/sykkelek/domains/sykkelekspressen.no/public_html/libraries/vendor/joomla/input/src/Input.php on line 170

Deprecated: Joomla\CMS\Input\Input implements the Serializable interface, which is deprecated. Implement __serialize() and __unserialize() instead (or in addition, if support for old PHP versions is necessary) in /home/sykkelek/domains/sykkelekspressen.no/public_html/libraries/src/Input/Input.php on line 31

Deprecated: Joomla\CMS\Input\Cookie implements the Serializable interface, which is deprecated. Implement __serialize() and __unserialize() instead (or in addition, if support for old PHP versions is necessary) in /home/sykkelek/domains/sykkelekspressen.no/public_html/libraries/src/Input/Cookie.php on line 0

Deprecated: str_replace(): Passing null to parameter #3 ($subject) of type array|string is deprecated in /home/sykkelek/domains/sykkelekspressen.no/public_html/libraries/src/Uri/Uri.php on line 141

Deprecated: str_replace(): Passing null to parameter #2 ($replace) of type array|string is deprecated in /home/sykkelek/domains/sykkelekspressen.no/public_html/plugins/system/helix3/helix3.php on line 254
Sky sier stopp
Søndag 4.12.2022 - Uke 48
Del med andre: Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del på MySpace

Det britiske medieselskapet Sky avslutter sponsoratet av Sky ved utgangen av 2019.

skybilde

Team Sky har vært det mest dominerende laget i sykkelsporten i en årrekke, og laget har blant annet hatt et vesentlig større budsjett en konkurrentene.

Hvis laget skal fortsette dominansen etter 2019, blir det under et annet navn.

- Vi kom inn i sykkelsporten med målet om å løfte sporten på alle nivåer. Etter å ha vært involvert i et årti kan jeg ikke være mer stolt av hva vi har oppnådd i Team Sky og i vårt partnerskap med Det Britiske Sykkelforbundet.

- Men ved utgangen av 2019 er det på rett tid å gå inn i et nytt kapittel i Skys historie, sier mediehusets administrerende direktør, Jemery Darroch.

På lagets hjemmeside bekrefter Sky at sponsoratet opphører, og at man nå jakter etter en ny navnesponsor.

- Vi vil kjøre under et nytt navn - dersom det lykkes å finne oppbakking til det, skriver laget.

Det forventes at Team Sky innen Tour de France 2019 vet om laget kjører under et nytt navn i 2020. Det skriver sykkellaget i en e-post.

- Med hensyn til fremtiden er vi åpne. Hvis vi kan finne en ny langsiktet partner som kan ta laget inn i en ny æra, så vil gjerne det. Vi vil gjøre alt for at få det til at skje de neste ukene og månedene.

- Vi kan ikke forutse hva som vil skje fra 2020, og vi kan ikke gi noen garantier. Men uansett hva som skjer, vil vi sørge for at det på den ene eller andre måten er en avklaring om lagets fremtid før Tour de France-starten i juli neste år, skriver laget.

Siden 2010-sesongen har laget kjørt under navnene Sky Procycling og Team Sky.

Stor Sky-dominans

Laget har blant annet oppnådd stor suksess i Tour de France, som med en enkel unntakelse har blitt vunnet av en Sky-rytter hvert år siden 2012.

Henholdsvis Bradley Wiggins, Chris Froome og sist Geraint Thomas mens de har vært på lønningslisten hos det britiske laget.

froome gult tdf 15

Froome håper at rytterne på laget ikke blir splittet fra hverandre etter neste sesong.

- Jeg kan ikke forutse fremtiden. Men det er et veldig spesielt lag. Vi har planer om å holde sammen i 2020, hvis det overhodet er mulig, sier Froome til BBC.

- Vi vil alle gjøre alt for at det skal skje - i andre farger med en ny partner, men med samme verdiene, fokus og ønske om å vinne, sier Froome.

Ifølge Sky selv har laget 322 seire siden 2010. Det inkluderer åtte sammenlagtseire i Grand Tour-ritt, 52 sammenlagtseire i andre etapperitt samt 25 seire i endagsritt.

Med ryttere som Chris Froome, Sergio Henao, Michal Kwiatkowski, Wout Poels, Egan Bernal og Geraint Thomas på kontrakt, virker det sandsynlig at seierslisten vokser i den kommende sesongen.

Norske Gabriel Rasch er sportsdirektør på laget.


Team Skys største triumfer:

6 sammenlagtseire i Tour de France

1 sammenlagtseier i Giro d'Italia

1 sammenlagtseier i Vuelta a España

5 sammenlagtseire i Paris-Nice

6 sammenlagtseiere i Critérium du Dauphiné

1 seier i Milan-San Remo

1 seier i Liège-Bastogne-Liège


 

 

Annonser

Utvalgte sykkelritt 2015

Tour de Suisse

13. - 21. juni, Risch-Rotkreuz, WorldTour.

Les mer …

Tour des Fjords

23. - 41. mai, Vestlandet, UCI 2.1

Les mer …

Giro d'Italia

9. - 31. mai, WorldTour

Les mer …

Amstel Gold Race

Nederland, 19. april 2015.

Les mer …

Paris - Roubaix

12. april, Paris

Les mer …

Nyheter før 1.5.2014


©1999-2021 Sykkelekspressen
E-post: post @ sykkelekspressen.no - Twitter: @sykkelekspress

Ansv. redaktør: Egil Mathisen. Twitter: @egilmathisen

Kopiering av materiale fra Sykkelekspressen for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.
Sykkelekspressen arbeider etter Vær Varsom-plakaten, Redaktørplakaten og Tekstreklameplakatens regler for god presseskikk.

Webløsning ©2014-15 /Sindroid 2021