Mandag 15.8.2022 - Uke 33
Del med andre: Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del på MySpace

Du visste det kanskje ikke, men ved flere store sykkelarrangement i Norge er det benyttet fengsels innsatte som mannskap – med stor suksess.

hof fengsel

Både under Roserittet og U6 Norway har det blitt benyttet innsatte fra såkalte åpne fengsler som både vakter og hjelpemannskap.

Under sykkel-VN i Bergen ble det benyttet løypemannskap fra det nå nedleggelsestruede Hof fengsel i Holmestrand, som regjeringen går inn for å legge ned.

De innsatte jobber dagtid inne i fengselet, og soner maksimalt dommer på ett år for blant annet vold, seksualforbrytelser, ruskjøring og narkotikalovbrudd.

Etter at arenasjef under VM, Marius Jørgensen, leste om nedleggelsen, vil han gjerne komme med skryt av arbeidet som blir gjort i fengselet.

Der deltok de innsatte i rigging av løypene døgnet rundt.

- Gjengen fra Hof fengsel hadde noen sinnssyke økter på slutten av uken for å få gjerdet inn de siste fem kilometerne som måtte på plass før start, forteller han til avisen Jarlsberg i Holmestrand, der fengslet ligger.

- Jeg vil fortsatt si, med hånda på hjertet, at uten den enestående innsatsen, og fantastiske moralen og samarbeidet som gjengen fra Hof Fengsel viste, så hadde vi aldri kommet i havn med rittløypa til VM. De viste en helt enestående innsats og glede, sier han videre.

Saken oppdateres!

Annonser

Utvalgte sykkelritt 2015

Tour de Suisse

13. - 21. juni, Risch-Rotkreuz, WorldTour.

Les mer …

Tour des Fjords

23. - 41. mai, Vestlandet, UCI 2.1

Les mer …

Giro d'Italia

9. - 31. mai, WorldTour

Les mer …

Amstel Gold Race

Nederland, 19. april 2015.

Les mer …

Paris - Roubaix

12. april, Paris

Les mer …

Nyheter før 1.5.2014


©1999-2021 Sykkelekspressen
E-post: post @ sykkelekspressen.no - Twitter: @sykkelekspress

Ansv. redaktør: Egil Mathisen. Twitter: @egilmathisen

Kopiering av materiale fra Sykkelekspressen for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.
Sykkelekspressen arbeider etter Vær Varsom-plakaten, Redaktørplakaten og Tekstreklameplakatens regler for god presseskikk.

Webløsning ©2014-15 /Sindroid 2021