Fredag 30.9.2022 - Uke 39
Del med andre: Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del på MySpace

Ethan Hayter (Ineos Grenadiers) vant andre etappe av Tour of Norway 2022 til Geilo etter en massespurt i ledergruppen.

hayter ton2 22Dagens brudd ble etablert tidlig, og Håkon Aalrust (Team Coop) var igjen å se i front. Sammen med han var Aaron van Poucke (Sport Vlaanderen - Baloise), Emil Vinjebo (Riwal) og Jeppe Pallesen (Team Coloquick). Kort tid etter fulgte Manuele Tarozzi (Bardiani) på, men klarte ikke å kjøre seg opp til bruddet.

Emil Vinjebo var den første over streken ved den første innlagte spurten i Eidfjord. Bak ham kom Håkon Aalrust og Jeppe Pallesen. I feltet tok Ineos og Uno-X kontroll på farten for å kontrollere avstanden til bruddet.

Dagens eneste og rittets lengste klatring begynte med 84,5 km igjen. I feltet tok Ineos styringen under klatringen og avstanden mellom bruddet og feltet ble stadig mindre. Med 74 km igjen ble bruddet tatt igjen av hovedfeltet. Farten som ble satt av Ineos viste seg å være for høy for mange og hovedfeltet var betydelig redusert innen det nådde toppen. En større gruppe dannet seg bak frontgruppen og var 3 minutter bak ved Dyranut. Aaron van Poucke vant sprinten til toppen av klatringen foran Marco Brenner (Team DSM) og Embret Svestad-Bårdseng (Team Coop).

Ineos fortsatte å styre tempoet i feltet og utnyttet en kraftig sidevind til å fortsette å redusere størrelsen på hovedfeltet.

Ved dagens andre innlagte spurt på Haugastøl klarte Tobias Halland Johannesen å få med seg et bonussekund, med Ineos-rytter Ethan Hayter og lagkamerat Anders Halland Johannesen.

Et hovedfelt på under 30 ryttere nådde målbyen Geilo først og Ethan Hayter var den sterkeste i spurten og vant den andre etappen av Tour of Norway 2022. Bak ham kom Mike Teunissen og Tobias Halland Johannessen. Sistnevnte tar over ledelsen i sammendraget.

Annonser

Utvalgte sykkelritt 2015

Tour de Suisse

13. - 21. juni, Risch-Rotkreuz, WorldTour.

Les mer …

Tour des Fjords

23. - 41. mai, Vestlandet, UCI 2.1

Les mer …

Giro d'Italia

9. - 31. mai, WorldTour

Les mer …

Amstel Gold Race

Nederland, 19. april 2015.

Les mer …

Paris - Roubaix

12. april, Paris

Les mer …

Nyheter før 1.5.2014


©1999-2021 Sykkelekspressen
E-post: post @ sykkelekspressen.no - Twitter: @sykkelekspress

Ansv. redaktør: Egil Mathisen. Twitter: @egilmathisen

Kopiering av materiale fra Sykkelekspressen for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.
Sykkelekspressen arbeider etter Vær Varsom-plakaten, Redaktørplakaten og Tekstreklameplakatens regler for god presseskikk.

Webløsning ©2014-15 /Sindroid 2021