Mandag 20.9.2021 - Uke 38
Del med andre: Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del på MySpace

Et norsk-russisk samarbeid i sykkelrittet Arctic Race kan bli en realitet allerede neste år. 

murmansk2

Neste år kan det gå en etappe i Murmansk.

Det bekrefter presidenten i det russiske sykkelforbundet, Dmitrij Minnebajev, som i disse dager er i Norge sammen med en russisk delegasjon for å vurdere mulighetene for en etappe med start i Murmansk. Hvor etappen eventuelt skal gå er ikke avklart, skriver arrangøren i en pressemelding torsdag.

– Naturen er flott, og man kan nærmest lukte sykkelatmosfæren her. Vi har i dag hatt gode møter med ledelsen av rittet og fylkeskommunen, og vi føler at kommunikasjonen og samarbeidet med organisasjonen bak Arctic Race fungerer veldig bra. Det vi har sett gjør oss sterke i troen på et samarbeid alt i 2017, forteller Minnebaev.

Daglig leder i Arctic Race, Knut-Eirik Dybdal, har sammen med ledelsen i partnerarrangøren ASO jobbet med en russisk etappe over lengre tid.

– Vi har selv vært på befaring i Murmansk, og er nå glade for at de har kommet hit, slik at de kan se og føle rittet på nært hold. Vi merker at opplevelsen har vært god, og det betyr selvsagt mye for å få til en avtale. Nå håper vi på å skape ny sykkelhistorie i Norge, sier Dybdal.

– Det er noen ting som gjenstår, men alt ser veldig positivt ut så langt. Om det blir etappe i Murmansk kan vi love at det vil bli veldig, veldig bra, sier Irina Tsyhankova fra komiteen for fysisk kultur og idrett i Murmansk-regionen.

Annonser

Utvalgte sykkelritt 2015

Tour de Suisse

13. - 21. juni, Risch-Rotkreuz, WorldTour.

Les mer …

Tour des Fjords

23. - 41. mai, Vestlandet, UCI 2.1

Les mer …

Giro d'Italia

9. - 31. mai, WorldTour

Les mer …

Amstel Gold Race

Nederland, 19. april 2015.

Les mer …

Paris - Roubaix

12. april, Paris

Les mer …

Nyheter før 1.5.2014


©1999-2021 Sykkelekspressen
E-post: post @ sykkelekspressen.no - Twitter: @sykkelekspress

Ansv. redaktør: Egil Mathisen. Twitter: @egilmathisen

Kopiering av materiale fra Sykkelekspressen for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.
Sykkelekspressen arbeider etter Vær Varsom-plakaten, Redaktørplakaten og Tekstreklameplakatens regler for god presseskikk.

Webløsning ©2014-15 /Sindroid 2021