Mandag 20.9.2021 - Uke 38
Del med andre: Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del på MySpace

Norge er absolutt ikke bortskjemte på gode klatrere. FDJ-rytteren Odd Christian Eiking er unntaket. FDJ-rytteren holdes av Alexander Kristoff som den norske favoritten til å vinne Arctic Race of Norway sammenlagt i år.

eiking 1 arn16

Den ydmyke 21 åringen fra Askøy utenfor Bergen, som gjør sin andre opptreden i Arctic Race of Norway, er derimot mer forsiktig i å omtale sine egne muligheter.

- Det er selvfølgelig kjekt å høre av Kristoff, men det kan bli både veldig bra - og det kan bli litt mindre bra. Jeg har kjent meg i god form på trening, men det er mange gode navn med og det er ingen som helt vet hvor tøff den tredje etappen blir, sier Eiking.

Med seg på FDJ-laget har Eiking blant annet franskmannen Arnaud Démare, som vant Milan-San Remo tidligere i år. Eiking kjører for Démare på etappene hvor det forventes å bli spurtavslutning. Men målet er å være med å kjempe om en sammenlagtseier til slutt.

- Jeg skal være fornøyd med en topp tre plassering om beina er ordentlig med. Men ambisjonen min er å vinne, det kan jeg ikke nekte for. Jeg vil gjøre mitt beste dersom muligheten byr seg, sier Odd Christian Eiking.

- Norges mest spennende rytter

Det er ikke bare Kristoff som har tro på Eiking. I 2014 ble den da 19 år gamle rytteren omtalt av Johan Kaggestad som ”Norges mest spennende rytter” i et intervju med Aftenposten. Selv er han klar på at hans langsiktige ambisjonen er å kjempe i toppen av Tour de France.

eiking 2 arn16

- Drømmen er å kjempe i sammendraget i Tour de France. Jeg vet at det ikke skjer med det første, og at det kommer til å kreve en del tid. Jeg håper jeg skal klatre bedre og bedre, og etterhvert kunne være med å kjempe om gode plasseringer sammenlagt.

Første test i Grand Tour blir allerede neste uke, når han skal ut i Spania Rundt. Der forventes han ikke å prege rittet like mye som i Arctic Race, men satser mer på gode enkeltetapper.

Storeslem for Van Poppel i Arctic Race

Annonser

Utvalgte sykkelritt 2015

Tour de Suisse

13. - 21. juni, Risch-Rotkreuz, WorldTour.

Les mer …

Tour des Fjords

23. - 41. mai, Vestlandet, UCI 2.1

Les mer …

Giro d'Italia

9. - 31. mai, WorldTour

Les mer …

Amstel Gold Race

Nederland, 19. april 2015.

Les mer …

Paris - Roubaix

12. april, Paris

Les mer …

Nyheter før 1.5.2014


©1999-2021 Sykkelekspressen
E-post: post @ sykkelekspressen.no - Twitter: @sykkelekspress

Ansv. redaktør: Egil Mathisen. Twitter: @egilmathisen

Kopiering av materiale fra Sykkelekspressen for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.
Sykkelekspressen arbeider etter Vær Varsom-plakaten, Redaktørplakaten og Tekstreklameplakatens regler for god presseskikk.

Webløsning ©2014-15 /Sindroid 2021