Onsdag 26.1.2022 - Uke 04
Del med andre: Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del på MySpace

Mikel Landa er frustrert over at han ikke fikk lov til å kjøre for sine egne sjanser i Touren på etapper hvor det ikke var noen fare for seieren.

landa 3 670

Mikel Landa spilte en stor rolle for lagkameraten Chris Fromme i Sky sin sammenlagtseier i årets Tour, og i fjellene virket Landa sterkere enn lagkapteinen.

Nå er Landa noe frustrert over å stå i skyggen av Froome.

- Jeg har alltid prøvd å gjøre mitt beste for mine kolleger og kapteiner. Noen ganger forventer du at det også blir gjengjeldt. Tingene går noen ganger som i hodet ditt, andre ganger ikke, sier Mikel Landa til den spanske Avia El Pais. Han legger ikke skjul på at han har begynt å tenke over sin egen fremtid.

- Jeg har ikke lyst til å stå i den situasjonen igjen. Jeg vil ikke huskes som den som kunne vunnet, men ikke vant. Jeg vil gjerne vinne en Grand Tour. Hvis jeg mislyktes eller feiler, er det i det minste min egen skyld.

Landa husker særlig en episode i fjellene.

- På Lizard-stigningen kunne jeg ha lagt meg på hjul da de hentet meg, og jeg ville ikke ha tapt de 12 sekundene. Men jeg gikk i front og tråkket til, hvilket var det Froome ville, sier spanjolen.

- Han sa at jeg skulle kjøre saktere og sakter. Jeg var veldig sur den dagen da jeg ofret meg selv uten å gjøre en forskjell for laget. Tour de France-seieren var ikke i fare på noe tidspunkt, og det gjør vondt når jeg har ofret mine egne forhåpninger uten å ha gjort en forskjell.

Landas kontrakt med Sky utløpet etter årets sesong, og det spekuleres i om Landa vil finne seg et nytt lag. Etter sigende skal Movistar være veldig ivrige etter å skaffe seg den sterke klatrerens signatur.

 

Annonser

Utvalgte sykkelritt 2015

Tour de Suisse

13. - 21. juni, Risch-Rotkreuz, WorldTour.

Les mer …

Tour des Fjords

23. - 41. mai, Vestlandet, UCI 2.1

Les mer …

Giro d'Italia

9. - 31. mai, WorldTour

Les mer …

Amstel Gold Race

Nederland, 19. april 2015.

Les mer …

Paris - Roubaix

12. april, Paris

Les mer …

Nyheter før 1.5.2014


©1999-2021 Sykkelekspressen
E-post: post @ sykkelekspressen.no - Twitter: @sykkelekspress

Ansv. redaktør: Egil Mathisen. Twitter: @egilmathisen

Kopiering av materiale fra Sykkelekspressen for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.
Sykkelekspressen arbeider etter Vær Varsom-plakaten, Redaktørplakaten og Tekstreklameplakatens regler for god presseskikk.

Webløsning ©2014-15 /Sindroid 2021